Tuesday 9 February 2010

Art Rotterdam 2010

Mijn hoogtepunten voor Art Rotterdam 2010:

Nik Christensen bij Galerie Gabriel Rolt
Grote zwart/wit schilderijen op grof papier. Een soort mega aquarellen, eigenlijk, met lugubere beelden van zwarte kraaien die in varkens veranderen. Verrassend en intrigerend werk.

Karen Sargsyan bij Juliette Jongma
De papieren sculpturen zijn een graag geziene gast op beurzen en tentoonstellingen, maar in de groepspresentatie van Juliette Jongma valt op dat ook kleine werken goed tot zijn recht komen

Lotte van Lieshout bij Livingstone / Willy Schoots
Minder bekendere Van Lieshout maakt sprookjesachtige schilderijen in vreemde kleuren die haar tot een soort vrouwelijke, minder aggresieve Daniel Richter maken.

Sylvie Zijlmans en Jurriaan Molenaar bij Tanya Rumpff
Sylvie Zijlmans steekt met kop en schouders uit boven de doorgaans zeer matige fotowerken die te zien zijn op de Art Rotterdam dit jaar; want heeft namelijk wel inhoud.
Verder waren er mooie, wat kleinere, verstilde werken van Jurriaan Molenaar te zien.

Harmen Brethouwer bij Hidde van Seggelen
Gekke puntige kegels van sjieke keramiek van Harmen Brethouwer blijven boeien.

Maartje Korstanje bij Upstream Gallery
Enorme kartonachtige sculpturen die met grote tentakels om zich heen grijpen. Je moet het maar durven te brengen op een beurs.

Jan Maarten Voskuil bij Galerie Rob de Vries
Vorig jaar op de Art Amsterdam ook al solo; Rob de Vries herhaalt zijn truukje, maar het werk blijft erg mooi, én erg goed verkopen

Paulien Oltheten bij Fons Welters
Vreemd werk dat eigenlijk niet zo geschikt is om te laten zien op een beurs, maar wat daardoor des te meer een verademing is

Christof Mascher bij VOUS ETES ICI
Niet helemaal objectief, omdat ik bij VOUS ETES ICI werk, maar Christof Mascher is met zijn 31 jaar een groot schildertalent waar we hopelijk nog veel van gaan horen.

No comments:

Post a Comment